Endodòncia

Què és l’endodòncia?

Més comunament anomenat “matar el nervi”.

Una endodòncia es realitza quan es veu afectat el nervi del pacient, ja sigui per càries on els bacteris hagin entrat en contacte amb el nervi de la dent, després d’haver danyat l’esmalt i la dentina; o per algun traumatisme que hagi rebut aquesta dent i s’hagi vist danyat el nervi.

Aquest tractament es realitza per poder conservar la dent en boca i no haver d’extreure-ho ja que sempre és millor mantenir les teves dents en boca.

En què consisteix una endodòncia?

El procediment consisteix a eliminar aquests bacteris que es troben en els conductes afectats, eliminant totalment o en part, segons ho requereixi cada situació, la polpa de la dent per segellar el conducte.

El pacient no sofrirà cap dolor al llarg del procés, ja que prèviament se li haurà anestesiat la zona en la qual es va a practicar l’endodòncia. Una vegada el pacient té la zona de la dent dormida, pot començar el procediment. El primer que van a realitzar els professionals dentals és un forat en la part de la corona de la dent, ja que és l’única via que existeix per accedir a la part de la polpa. Després es procedeix a extreure aquesta polpa i a continuació a netejar el conducte.

Finalment hi ha un procés d’obturació i es procedeix a segellar el conducte i de la corona. El resultat final serà el d’una dent completament insensibilitzada i que deixarà de molestar i de provocar dolor al pacient.  Posteriorment al procediment de l’endodòncia es realitza un seguiment del pacient per comprovar que no hi hagi hagut complicacions i que estigui portant una evolució adequada.

Com podeu comprovar, l’endodòncia es tracta d’un procediment realment senzill i que no suposa cap complicació per als professionals bucodentals.