Ortopantomografía

Què és una ortopantomografia?

La ortopantomografia és una tècnica radiogràfica panoràmica en una sola pel·lícula, una sola imatge general de la boca que mostra els maxil·lars, la mandíbula i les dents.

És un examen radiogràfic que permet planificar de manera precisa un gran nombre de tractaments odontològics o dentals. Permet obtenir dades radiogràfiques sobre l’aparell masticatori (dents i os) i les estructures adjacents permetent l’avaluació de l’anatomia normal o la majoria de les condicions patològiques o de malaltia.

ortopantomografia-en-reus

Perquè realitzem una ortopantomografia?

ortopantomografia

La ortopantomografia  són capaces de mostrar estructures anatòmiques complexes. Inclou ambdues arcades dentals (maxil·lar superior i mandíbula), els sens maxil·lars, les articulacions temporomandibulars (ATM) i amb menys nitidesa estructures de teixit tou.

L’objectiu de la ortopantomografia és traduir totes aquestes estructures anatòmiques en una imatge radiogràfica bidimensional (en dues dimensions).

Amb la ortopantomografia aconseguim estudiar al detall tota l’estructura dental permetent: Detectar la presència de càries dentals, l’extensió de les càries dentals i si existeix contacte amb el nervi dental, la presència de processos infecciosos estesos, dents que encara no han erupcionat, la quantitat d’estructura òssia romanent per poder posar implants dentals, lesions òssies patològiques, etc.