Implantologia

Què és la implantologia?

Els implants són elements metàl·lics que se situen quirúrgicament en els ossos maxil·lars, sota les genives. Una vegada col·locats en el lloc, el dentista pot col·locar sobre ells les corones o ponts fixos que reemplaçaran a les peces dentaris perdudes.

L’implant es fusiona amb l’os mandibular, proporcionant un suport estable per a les dents artificials.

implantologia

Tipus d’implants dentals

Corona sobre implant

Corona sobre implant

Les pròtesis sobre implants de metall solen tenir la base metàl·lica, però la capa externa de porcellana. Les corones de zirconi ens donen unes corones amb un aspecte molt natural, a més de ser un material amb més biocompatibilitat amb els teixits periodontals, sent millor tolerat per la geniva. Amb aquest material evitem risc d’al·lèrgies de metalls en persones que tinguin una predisposició ja que no provoca cap tipus d’al·lèrgia.

Pròtesis implantosoportades

Pròtesis implantosoportades

Estem davant aquella pròtesi que està suportada per implants dentals, és a dir se subjecten gràcies als cargols de titani pur que s’insereixen a l’interior de l’os maxil·lar una vegada que aquests s’han integrat correctament. Poden substituir des d’una peça fins a una rehabilitació completa.

Pròtesi implantosoportats amb barra

Pròtesi implantosoportats amb barra

Aquest tractament implantològic està indicat en pacients que han perdut totes les dents superiors o inferiors i en els quals a més l’os maxilofacial s’ha reabsorbit amb el pas del temps o a causa de processos infecciosos, ja que reposen tant les dents absents com a os i geniva