Ortodòncia

Què és l’ortodòncia?

Ortodòncia és una especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la correcció de les dents i ossos posicionats incorrectament.

Les dents en mala posició i els que no mosseguen correctament uns contra un altre són difícils de mantenir nets, corren riscos de pèrdua precoç a causa de càries i malalties periodontals, i ocasionen una tensió extra sobre els músculs de la masticació que pot generar maldecaps, síndrome de ATM i dolors varis en coll, espatlles i esquena. A més, les dents girades o posicionats incorrectament desmereixen el nostre aspecte.

ortodoncias-en-reus-2

Tipus de tractaments per a ortodòncia?

Ortodòncia Invisalign

Ortodòncia Invisalign

La tècnica Invisalign és una de les últims tractaments ortodòntics i suposa un gran avanç en l’ortodòncia, ja que manca de filferros, brackets i altres peces mòbils. Representa una solució estètica en ser transparent i amb prou feines perceptible.

Ortodòncia amb brackets

Ortodòncia amb brackets

Aquesta tipus d’ortodòncia es basa en la col·locació d’unes petites peces metàl·liques adherides a la cara externa i interna de les dents, els anomenats brackets i unes lligadures que al costat d’un arc de filferro tensor aconsegueixen exercir pressió en l’arc dental de tal forma que corregeix la posició de les dents.

Ortodòncia removible

Ortodòncia removible

L’ortodòncia removible es caracteritza per que els aparells es poden llevar i posar. Es tracta d’uns ganxos metàl·lics amb suport en els molars, que tenen la funció de corregir els defectes ossis. Aquest tipus són de gran utilitat per a la correcció de defectes en la mandíbula, per a l’expansió de maxil·lars i per als moviments dentaris específics.

Com sé si necessito tractament d’ortodòncia?

Sobremossegada

Les corones de les dents anteriors superiors cobreixen gairebé per complet les corones de les dents inferiors.

Línia mitjana desplaçada:

Es produeix quan la línia imaginària que divideix al centre a les dents anteriors superiors no s'alinea amb la de les dents inferiors.

Mossegada oberta:

Espai que es produeix entre les superfícies de mossegada de les dents anteriors quan d'algun costat la resta estan tancats.

Apinyament:

Quan les dents són massa grans per ser acomodats a l'espai que ofereixen els maxil·lars.

Submossegada:

El pacient presenta un aspecte de ``bulldog``, o les dents inferiors s'estenen excessivament cap a davant o bé els superiors es posicionen molt cap a enrere.

Mossegada creuada:

Es presenta quan en mossegar normalment, les dents superiors no cauen lleument per davant dels inferiors anteriors o lleugerament per fora de les dents inferiors posteriors.

Espaiament:

Separacions o espais entre les dents com a resultat de peces faltants o dents que no ocupen tot l'espai.